Herstel en renovatie

Scheuren, Barstjes, Breuken in uw riool? Vreest u ook voor intensieve, prijzige sloopwerkzaamheden in uw tuin, huis of bedrijf? Laat uw riool nakijken door Peter Kuil. Grote kans dat u ook honderden euro’s kunt besparen op renovatiewerkzaamheden aan uw riool. Door de specialistische deelrenovaties kan Peter Kuil delen van het riool die mankementen vertonen herstellen, zonder gevreesde graaf- breek- of slooptechnieken.

U moet er toch niet aan denken dat een kraanwagen uw nieuwe tuin verwoest? Door de geavanceerde techniek die wij gebruiken zijn dit soort verwoestende breekijzers verleden tijd. Door onze geavanceerde reparatietechnieken betaalt u slechts een fractie van wat u normaal zou moeten betalen. En wij kunnen deze methode toepassen op nagenoeg elke leiding; beton, pvc, gietijzer, kunststof of HDPE. Naast dat het onnodige breekwerk achterwege wordt gelaten heeft het nog andere voordelen: Het verlengt de levensduur van uw riool en voorkomt lekkages, zand instroming en ingroei van wortels.

Bij deelrenovatie wordt een rioolbuis van binnenuit gerepareerd. Als het lek is gedetecteerd, wordt deze gerepareerd met speciale hars. Deze hars gaat om een blaasbalg en met behulp van een van een camera wordt de balg op de plek van het lek gezet en opgepompt. Als de hars gedroogd is, kan de balg eruit en is het lek gedicht. Het is een succesvolle methode die jarenlang was voorbehouden aan de gemeenteriolen, maar nu ook zijn nut bewijst bij kleine buizen, zoals wc’s of buizen voor hemelwaterafvoer. Een select gezelschap van professionele rioleringsbedrijven passen deze methode toe, waaronder  Peter Kuil die deze reparaties reeds uitvoert in Groningen, Friesland en Drenthe.

Inlaatrenovatie wordt gebruikt bij inpandige schadegevallen, waaronder strandleidingen van huis naar hoofdaansluiting. Wanneer u deze renovatie methode wilt gebruiken moet de leiding in een hoek van 45° of 90° gemonteerd zijn. Voordelen van deze methode zijn o.a. snelle uitvoeringstijd, waterdichtheid van riolering, nauwelijks overlast.

Met kousrenovatie renoveert u lange lengtes in het riool en leidingsstelsel zonder graafwerk. Bij kousrenovatie is een speciale hars in de kous geïmpregneerd. De kous wordt met warm water verwarmd, waardoor deze uithardt. Het resultaat is helemaal naadloos, waardoor u dus minder last heeft van vervuiling, omdat de buis gladder is. Leidingen met bochten zijn geen probleem voor deze techniek. De methode is zelfs geschikt voor lengtes tot 100 meter.

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op.

Andere diensten

Schoonmaak

Specialistisch reinigen

24/7 bereikbaar